• Hoe maak je jouw website AVG-proof?

  Het verzamelen van persoonsgegevens begint vaak al op de website. Via een contactformulier, een offerte-aanvraag of misschien zelfs wel een bestelling. Hoe je moet omgaan met deze persoonsgegevens, daar draait het om bij de nieuwe privacywet. In dit artikel leg ik stapsgewijs uit wat dat betekent voor je website.

  More  →
 • Hoe stel je Google Analytics privacyvriendelijk in?

  Beheer jij een website, dan is de kans groot dat je gebruik maakt van Google Analytics voor het meten van de statistieken. In dit artikel lees je welke stappen je moet ondernemen om Google Analytics privacyvriendelijk in te stellen.

  More  →
 • Hoe installeer je WordPress op je Windows computer met WAMP

  Een tijdje terug schreef ik een artikel hoe je WordPress kan installeren op je Mac. Nu heeft niet iedereen een Mac, maar geen nood. WordPress installeren op een Windows computer is niet heel veel anders. Ook nu moet je eerst een lokale serveromgeving opzetten, alleen gebruik je in dit geval WAMP.

  More  →
 • Hoe maak je een WordPress back-up met UpdraftPlus

  Regelmatig een back-up maken van je WordPress site is belangrijk. Er kan namelijk altijd iets misgaan. Tijdens het bijwerken van de WordPress software bijvoorbeeld, door problemen bij je webhost of als je website wordt gehackt. Met een actuele back-up voorkom je dat je alles kwijtraakt. Het maken van een WordPress back-up is niet moeilijk. Met …

  More  →
 • FTP en FileZilla, hoe werkt het?

  Eén van de bekendste FTP programma’s is FileZilla. In deze handleiding leg ik uit hoe je FileZilla installeert, een connectie maakt met de webserver en hoe je bestanden kunt uploaden en downloaden.

  More  →
 • WordPress Woordenlijst

  Verklarende woordenlijst met woorden die je vaak tegenkomt bij het maken van een WordPress website.

  More  →
 • Hoe installeer je WordPress op je Mac met MAMP?

  WordPress kan je niet zomaar op je computer installeren, daar is een webserver voor nodig. Toch is het wel mogelijk om WordPress lokaal op je computer te installeren.

  More  →
 • Hoe verhuis je een website met de duplicator plugin?

  Voor de klant bouw ik de website altijd eerst lokaal op mijn macbook. Met behulp van de applicatie MAMP heb ik een lokale server omgeving gecreëerd waar ik WordPress kan installeren en de website kan inrichten. Als de website klaar is, verhuis ik de website naar de webhost van de klant. De plugin Duplicator is …

  More  →