Cursus MailChimp

Omschrijving

Het versturen van nieuwsbrieven is nog steeds een uitstekend middel om je doelgroep te bereiken en contact met je klanten te onderhouden. In de cursus Mailchimp leer je hoe je succesvolle e-mailcampagne maakt en de resultaten meet.

Je begint met het aanleggen van een abonneelijst en het opzetten van een eerste e-mailcampagne. Daarbij behandelen we stap voor stap de mogelijkheden van MailChimp en krijg je tips voor een succesvolle nieuwsbrief.

  • Het opzetten van een e-mail campagne.
  • Het maken van een nieuwsbrief in je eigen huisstijl
  • Het meten van de resultaten van de campagne
  • Mailchimp inschrijfformulier koppelen aan je website

Na het volgen van de cursus ben je vertrouwd met het programma en staat de eerste campagne klaar voor verzending.

Duur: 2 dagdelen
Locatie: Domselaearstraat 106, 1093 MA Amsterdam
Docent: Anne-Marie de Haan
Kosten: € 275,– per dagdeel (3 uur)p.p. ex btw

Cursusprogramma

Abonneelijst
De eerste stap is aan aanmaken van een abonneelijst waarin alle e-mailadressen worden opgenomen. Heb je al e-mailadressen? Bewaar ze in een excel bestand en neem ze mee. Je kunt heel eenvoudig e-mailadressen importeren vanuit een excel- of csv-bestand.

Inschrijven via de website
Leer hoe je een inschrijfformulier koppelt aan je (WordPress) website.

Regular Ol’ Campaign
Het opzetten van een campagne bestaat uit vijf stappen die we één voor één doorlopen. Het testen is een belangrijk onderdeel daarvan.

Rapportage campagne
Na het verzenden van je nieuwsbrief kan je met MailChimp ook zien hoe je campagnes presteren. Je kan bijhouden wie je mail geopend heeft, wie doorklikt naar je website, hoeveel mensen zich hebben uitgeschreven en meer.

Voor wie?

De cursus MailChimp is bedoeld voor iedereen die op een laagdrempelige manier aan de slag wil met het versturen van nieuwsbrieven. Het is een beginnerscursus. Er is geen specifieke voorkennis/vaardigheid nodig, behalve een goede computervaardigheid.

Voorbereiding

Aanmaken account bij MailChimp
Om de tijd optimaal te benutten is het handig is als je voorafgaand aan de cursus een MailChimp account aanmaakt en activeert.