Wil jij een webshop maken in WordPress met  de populaire e-commerce plugin WooCommerce? In de individuele cursus WooCommerce leer je hoe je een webshop met WooCommerce opzet en beheert en je succesvol start met de online verkoop.

Duur: 2 dagdelen
Locatie: Domselaearstraat 110, 1093 MA Amsterdam
Docent: Anne-Marie de Haan
Kosten: € 275,– per dagdeel (3 uur) p.p. ex btw

Heb je nog geen ervaring met WordPress dan is deze cursus goed te combineren met de cursus WordPress.

Werkwijze

 1. 1Telefonische intake
  We starten met een vrijblijvend en gratis intakegesprek. We bespreken je webshop, welke producten je gaat verkopen, aan wie en hoe. Op basis van jouw wensen en je huidige niveau stel ik het cursusprogramma samen.
 2. 2Beoordelen geschiktheid WordPress thema
  Niet alle WordPress thema’s ondersteunen WooCommerce. We beoordelen of jouw thema geschikt is en zoeken eventueel een ander thema uit.
 3. 3Het prikken van een datum
  In overleg kiezen we de data voor de cursus. Heb je nog geen ervaring met WordPress dan is een combinatie met de cursus WordPress mogelijk.
 4. 4Voorbereiding
  Je kunt alvast beginnen met het maken van foto’s voor je producten en het schrijven van de productbeschrijvingen.
 5. 5De cursus
  .

Studio Bicker heeft mij alles geleerd wat ik nu weet en dat is eigenlijk al heel wat! Het is prettig samenwerken met Anne-Marie. Wat ik erg fijn vind is dat zij snel en adequaat reageert wanneer ik een vraag heb of ergens in vastloop. Echt super!

Agnes van der Weel, www.groen10.nl

Cursusprogramma

WooCommerce installeren
De cursus starten we met het installeren WooCommerce plugin. En vervolgens maken we de WooCommerce pagina’s voor winkel, winkelmand, afrekenen en mijn account aan.

Basisinstellingen van de webwinkel
Waar is je winkel gevestigd en aan welke landen ga je verkopen? Eenvoudige vragen, maar met grote gevolgen voor het instellingen van de juiste verzendkosten en de belastingtarieven.

Verzendmethoden en -kosten
Ga je fysiek producten verkopen dan moeten de producten ook verstuurd worden. De kosten wil je vast in rekening brengen of in ieder geval onder een bepaald bestedingsbedrag.

Betalen via iDEAL
In Nederland zijn we gewend te betalen met iDEAL en een Nederlandse webwinkel kan daarom niet zonder iDEAL. Maar deze optie zit niet standaard in WooCommerce. Ik laat je zien hoe je dat toch voor elkaar krijgt.

Productbeheer
Leer hoe je producten toevoegt, welke verschillende producttypen er zijn en hoe je ze optimaal kunt weergeven op de winkelpagina’s.

Kortingsbonnen
Met de kortingsbon geef je klanten heel eenvoudig een korting op hun aanschaf.

Bestelproces
Welke mails worden verstuurd en hoe kan je ze aanpassen. Hoe handel je de bestelling af. We behandelen het allemaal.

Een veilige webwinkel
Zodra bezoekers hun gegevens op je website achterlaten en betalingen doen ben je wettelijk verplicht al het mogelijke te doen om je website veilig te houden. De website met een SSL certificaat beveiligen is dan ook geen overbodige luxe. Ik help je de website te beveiligen met SSL en laat zien wat je kunt doen op het gebied van veiligheid.

Heb je nog geen WordPress website? Dan beginnen we eerst met het installeren van WordPress en een geschikt WordPress thema.

Haar aanpak is efficiënt, pragmatisch en resultaatgericht: ze legt uit hoe alles werkt door het gelijk te doen. Anne-Marie biedt structuur en helderheid, maar is tegelijk flexibel en creatief. Dat maakt het heel fijn met haar te werken. Daar waar ik soms moeilijk keuzes kon maken is Anne-Marie erg besluitvaardig. Haar uitgebreide kennis van zaken waarmee ze bepaalde keuzes goed kan onderbouwen draagt daar zeker aan bij. Daarnaast heeft ze me nog vele extra dingen geleerd waar ik zelf in eerste instantie niet aan had gedacht. Kortom, ik had mijn site niet zonder haar kunnen maken en kan haar dan ook van harte aanbevelen!

SUZ, www.inspiredbysuz.com

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor (startende) ondernemers, zzp’ers, freelancers, ontwerpers en verenigingen. Kortom: iedereen die zelf een professionele webwinkel wil beginnen.

Wat mag je van de cursus WordPress verwachten

 • Werk samen met je persoonlijke trainer aan je webshop
 • De cursus is volledig afgestemd op jouw doelen, niveau en tempo
 • Het begint met een uitgebreide telefonische intake
 • Tussen de lessen door direct ondersteuning per mail
 • Professionele feedback op jouw website
 • Na afronding een certificaat van deelname

Geïnteresseerd in de cursus WooCommerce?

Heb je vragen of wil je weten welke cursus het beste bij je past, bel 06 51892854 of meld je aan voor de cursus.

Ja, ik meld me aan

Ik heb onlangs bij Studio Bicker een cursus WordPress gevolgd. De cursus voldeed ruimschoots aan mijn verwachtingen. In een aantal 1 op 1 lessen heb ik ontzettend veel kennis opgedaan. Anne-Marie is een geweldige docent. Ik voelde me meteen op mijn gemak. Ze heeft me in een relatief korte tijd een ingewikkelde webshop leren bouwen. Met haar geduld en heldere uitleg is de lesstof goed blijven hangen en heb ik erg veel zelfvertrouwen gekregen, waardoor ik nu zelfstandig aan de slag kan. Anne-Marie is wendbaar bij spontane vragen, maar weet de koers goed vast te houden. Goede maatwerk-training. Een echte aanrader!

Marloes van Asselt, www.moodvisions.nl