Advies nodig? bel 020 760 78 65

Individuele cursus WordPress

Starten op ieder gewenst moment
Geen website is hetzelfde, daarom is de individuele cursus WordPress altijd op maat gemaakt en volledig afgestemd op jouw situatie. Tijdens de cursus werken we uitsluitend aan jouw website en we behandelen alleen die onderwerpen die jij belangrijk vindt. Dankzij deze persoonlijke aanpak is de cursus geschikt voor beginners én gevorderden.

Duur: in overleg
Locatie: Domselaearstraat 110, 1093 MA Amsterdam
Docent: Anne-Marie de Haan
Kosten: € 245,– per dagdeel (3 uur) p.p. ex btw, incl lesmateriaal

Voor het maken van een website is 2 à 3 dagdelen voldoende.

Lesprogramma

NB: ik lever altijd maatwerk; als jij een ander programma wenst, dan kan dat. Dat overleggen we van te voren.

Voorbereiding: het kiezen van een WordPress thema

Hoe je website eruitziet wordt bepaald door het WordPress thema. Op internet zijn duizenden thema’s te vinden, zowel gratis als tegen betaling. Heb je er al één in gedachten? Prima, anders help ik je graag bij de selectie.

Voorbereiding: domeinnaam en hostingpakket

Voor het maken van een website heb je een domeinnaam en een webhosting abonnement nodig. Je bent vrij om je eigen webhost te kiezen, maar adviseer je hierin graag.

Wil je liever eerst oefenen op een tijdelijke WordPress site? Geen probleem, ik kan altijd een tijdelijke website voor je klaarzetten.

Aan de slag met WordPress

Je gaat meteen van start met het installeren van WordPress. Daarna leid ik je in vogelvlucht door de belangrijkste functies van het Dashboard.

De structuur van de website

Voor een websitebezoeker is het prettig dat een website logisch en gestructureerd is opgebouwd. Dat draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. We kijken wat voor jou de beste indeling is, welke informatie en functies je op de website wilt, voor wie de website bedoeld is en wat je wilt dat de bezoeker doet op je website.

Contentbeheer

Zijn de voorgaande stappen afgerond, dan kun je beginnen met het vullen van de website. De belangrijkste contenttypen zijn berichten en pagina’s. Je leert het verschil, wanneer je welk type toepast en hoe je ze aantrekkelijk opmaakt.

Het inrichten van het thema

De verschillen tussen de thema’s zijn groot. Niet alleen in uiterlijk maar ook in de mogelijkheid het thema aan te passen. De één is flexibel met talloze instelmogelijkheden terwijl de ander bijna niet is aan te passen. We duiken in de mogelijkheden van het door jou gekozen thema en passen het naar jouw smaak aan.

Aanbevolen plug-ins

Plug-ins zijn stukjes software die je kunt installeren om extra functionaliteit aan je website toe te voegen. Je krijgt tips voor het vinden van de juiste plug-ins en een lijstje van mijn favorieten.

Back-ups, beveiliging en onderhoud

WordPress is populair. Helaas ook bij hackers. Daarom leer je hoe je jouw website beschermt tegen deze ongewenste praktijken.

Zoekmachineoptimalisatie

Tenslotte: goed gevonden worden in Google. Voor velen een belangrijk onderdeel. Waar moet je op letten, welke plug-ins zijn handig, wat werkt goed en wat niet. We bespreken het allemaal.

Heb je al een website? Dan slaan we de eerste stappen over en leer je hoe je de website optimaal kunt inzetten en verbeteren.

Beoordelingen

WordPress had voor mij veel valkuilen en geheimen maar dankzij Studio Bicker voel ik me nu voldoende thuis in het programma. Het was fijn samenwerken met Anne-Marie de Haan. In twee intensieve middagen hebben we samen een website gebouwd. Anne-Marie denkt enthousiast mee, is flexibel en inventief bij het vinden van oplossingen en legt alles heel duidelijk uit. Hierna kon ik zelfstandig aan de slag. Inmiddels veel lovende reacties ontvangen van bezoekers van de website. www.peterdorleijn.nl
Anita Muller
Bij Studio Bicker in Amsterdam is mij op professionele wijze en met aandacht de kunst van een website bouwen en onderhouden bijgebracht. Anne-Marie de Haan heeft me op relaxte wijze stap voor stap begeleid. Ik deed het werk, Anne-Marie legde uit en beantwoordde mijn vragen en spelenderwijs gingen we door het hele proces. Ik kan u Studio Bicker/ Anne-Marie de Haan van harte aanbevelen. www.maarvis.nl
Maarten Visser
Voor het bouwen van een website in WordPress raad ik Anne-Marie de Haan van harte aan – ze is een echte vakvrouw. De site van haar eigen bedrijf Studio Bicker staat precies voor hoe Anne-Marie werkt: praktisch, duidelijk, overzichtelijk en transparant. En niet onbelangrijk tegen een fijne prijs.

Haar kracht is dat ze goed luistert, geduldig is en bovenal verstand van zaken heeft, want ze weet echt veel over WordPress en aanverwante zaken! Anneke Avis Advies & En zwijgen was het antwoord

Anneke Avis

Veelgestelde vragen

Heb je voorkennis nodig voor het volgen van een cursus WordPress?

Voor het volgen van de cursus is geen specifieke voorkennis nodig. Ben jij gewend om met de computer te werken en pak je een nieuw programma na uitleg redelijk makkelijk op, dan is de cursus geschikt voor jou. Je hoeft geen kennis te hebben van HTML of CSS.

Ik ben niet gewend met een computer te werken. Is de cursus WordPress dan wel iets voor mij?

In de individuele cursus bepaal jij het tempo en begeleid ik je stap voor stap bij het maken van een website. Geloof me, je bent niet de eerste met weinig computerervaring die in 2 a 3 dagdelen een prachtige website heeft gemaakt.

Heb je twijfels, neem dan gerust contact met mij op om het te bespreken.

Is de website af na de cursus WordPress?

Dat hangt er van af. Hoe groot is je website en hoe goed ben je voorbereidt. Op de pagina websiteplan maken lees je hoe je je optimaal kunt voorbereiden.

Bij de individuele cursus kun je in twee dagdelen een website maken. Drie dagdelen als je specifieke functionaliteiten nodig hebt op je website. Tussen de lessen door werk je thuis of op je werk aan je website.

Ik heb al een website. Kan die blijven staan totdat mijn nieuwe website klaar is?

Voor de cursus kan ik een tijdelijke WordPress site voor je klaarzetten. Deze website blijft actief tot een maand na de cursus. Daarna kan je de website verhuizen naar je eigen hostingprovider.

Krijg ik een certificaat?

Ja hoor. Op verzoek krijg je een certificaat mee naar huis.

Ik heb een thema gekocht? Kan ik die gebruiken tijdens de cursus?

Jazeker. Dat is het grote voordeel van een individuele cursus. Tijdens de cursus kunnen kijken we hoe je dit thema optimaal kunt inzetten. Geen thema werkt hetzelfde. Daarom hoor ik graag vooraf welk thema je gaat gebruiken zodat ik me goed kan voorbereiden.

Heb ik bepaalde programma's nodig, of zijn er leenlaptops?

Wat je nodig hebt is een laptop met daarop geïnstalleerd Chrome, Safari of Firefox. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Internet Eplorer. Heb je geen laptop, laat het me weten. Ik heb een aantal leenlaptops waar je tijdens de cursus gebruik van kunt maken.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor (startende) ondernemers, zzp’ers, freelancers, ontwerpers en verenigingen. Kortom: iedereen die zelf een professionele WordPress site op wil zetten of een bestaande website beter wil begrijpen en beheersen.

annemariedehaan

Heb je vragen of wil je weten welke cursus het beste bij je past, bel 020 760 78 65 of mail gerust voor meer informatie.

Anne-Marie de Haan, trainer WordPress

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.