Cursus WordPress

Omschrijving

In de cursus WordPress website maken werk je met een ervaren WordPress-trainer aan de perfecte website voor jouw bedrijf. Je leert de ins en outs van WordPress. Van het installeren tot het aanpassen van de layout. Van het toevoegen van extra functionaliteit met behulp van plugins tot het beter vindbaar maken in Google. Kortom, alles wat nodig is voor het maken en beheren van een website met WordPress.

De cursus website maken met WordPress is een privécursus, altijd op maat gemaakt en volledig afgestemd op jouw situatie. We behandelen alleen die onderwerpen die nodig zijn voor jouw website. Samen gaan we flink aan de slag!

Duur: 2 à 3 dagdelen (afhankelijk van het lesprogramma)
Locatie: Theater De Omval, Ouddiemerlaan 104, 1111 GW Diemen
Docent: Anne-Marie de Haan
Investering: € 275,– per dagdeel (3 uur) p.p. ex btw

Dit leer je

  • wat WordPress is en de WordPress terminologie
  • waar een succesvolle WordPress website aan moet voldoen
  • hoe je WordPress installeert en inricht
  • hoe je een WordPress thema installeert en naar wens aanpast
  • welke plugins je zeker moet installeren
  • hoe je er voor zorgt dat de website goed vindbaar is Google
  • hoe je een back-up van de website maakt

Aan het eind van de eerste les ontvang je de uitgebreide WordPress handleiding van Anne-Marie de Haan waar je al het geleerde nog eens terug kunt lezen.

Cursusprogramma

Aan de slag met WordPress
Je gaat meteen van start met het installeren van WordPress. Daarna leid ik je in vogelvlucht door de belangrijkste functies van het Dashboard.

De structuur van de website
Voor een websitebezoeker is het prettig dat een website logisch en gestructureerd is opgebouwd. Dat draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. We kijken wat voor jou de beste indeling is, welke informatie en functies je op de website wilt, voor wie de website bedoeld is en wat je wilt dat de bezoeker doet op je website.

Contentbeheer
Zijn de eerste stappen afgerond, dan kun je beginnen met het vullen van de website. De belangrijkste contenttypen zijn berichten en pagina’s. Je leert het verschil, wanneer je welk type toepast en hoe je ze aantrekkelijk opmaakt.

Het inrichten van het thema
De verschillen tussen de thema’s zijn groot. Niet alleen in uiterlijk maar ook in de mogelijkheid het thema aan te passen. De één is flexibel met talloze instelmogelijkheden terwijl de ander bijna niet is aan te passen. We duiken in de mogelijkheden van het door jou gekozen thema en passen het naar jouw smaak aan.

Aanbevolen plug-ins
Plug-ins zijn stukjes software die je kunt installeren om extra functionaliteit aan je website toe te voegen. Je krijgt tips voor het vinden van de juiste plug-ins en een lijstje van mijn favorieten.

Back-ups, beveiliging en onderhoud
WordPress is populair. Helaas ook bij hackers. Daarom leer je hoe je jouw website beschermt tegen deze ongewenste praktijken.

Zoekmachineoptimalisatie
Tenslotte: goed gevonden worden in Google. Voor velen een belangrijk onderdeel. Waar moet je op letten, welke plug-ins zijn handig, wat werkt goed en wat niet. We bespreken het allemaal.

Heb je al een website? Dan slaan we de eerste twee stappen over en kijken we hoe we je website verder kunnen verbeteren. Sowieso geldt: jij bepaalt jouw leerbehoefte.

Voorbereiding

Het kiezen van een WordPress thema
Hoe je website eruitziet wordt bepaald door het WordPress thema. Op internet zijn duizenden thema’s te vinden, zowel gratis als tegen betaling. Heb je er al één in gedachten? Prima, anders help ik je graag bij de selectie.

Domeinnaam en hostingpakket
Voor je website heb je een domeinnaam en hostingpakket nodig. Je bent vrij om een hostingprovider te kiezen, maar ook hier adviseer ik je graag.

Wat anderen zeggen

Anne-Marie de Haan heeft me op relaxte wijze stap voor stap begeleid. Ik deed het werk, Anne-Marie legde uit en beantwoordde mijn vragen en spelenderwijs gingen we door het hele proces.

Maarten Visser www.maarvis.nl

Haar kracht is dat ze goed luistert, geduldig is en bovenal verstand van zaken heeft, want ze weet echt veel over WordPress en aanverwante zaken!

Anneke Avis www.annekeavisadvies.nl

In twee intensieve middagen hebben we samen een website gebouwd. Anne-Marie denkt enthousiast mee, is flexibel en inventief bij het vinden van oplossingen en legt alles heel duidelijk uit.

Anita Muller, www.peterdorleijn.nl