De individuele cursus WordPress is altijd op maat gemaakt en volledig afgestemd op jouw situatie. Tijdens de cursus werken we uitsluitend aan jouw website en we behandelen alleen die onderwerpen die jij belangrijk vindt.

Dankzij deze persoonlijke aanpak is de cursus geschikt voor beginners én gevorderden.

Duur: in overleg
Locatie: Domselaerstraat 110, 1093 MA Amsterdam
Docent: Anne-Marie de Haan
Investering: € 275,– per dagdeel (3 uur) p.p. ex btw

Ja, ik meld me aan

Werkwijze

 1. 1Telefonische intake
  Heb je interesse in cursus WordPress dan starten we met een vrijblijvend en gratis intakegesprek. We bespreken wat voor website je wilt, hoe die er uit moet komen te zien en wat voor functies erop moeten zitten. Op basis van jouw wensen stel ik het cursusprogramma samen.
 2. 2Het kiezen van een WordPress thema
  Hoe je website eruitziet wordt bepaald door het WordPress thema. Op internet zijn duizenden thema’s te vinden, zowel gratis als tegen betaling. Heb je er al één in gedachten? Prima, anders help ik je graag bij de selectie.
 3. 3Het prikken van een datum
  In overleg kiezen we de data voor de cursus. Voor een goed resultaat zijn minimaal twee dagdelen van 3 uur nodig. Wil je meer leren dan is bijboeken uiteraard geen probleem.
 4. 4Verzamelen van teksten en afbeeldingen
  Voordat de cursus begint is het goed om al zoveel mogelijk teksten te schrijven en afbeeldingen te verzamelen. Dan kunnen we de tijd tijdens de cursus optimaal benutten en heb je na twee dagdelen een geweldige website.
 5. 5De cursus
  We beginnen aan het inrichten van je website. We doen dit stap voor stap en je krijgt uitleg gaandeweg. Daarna concentreren we ons meer op hoe WordPress werkt. Zodat het wijzigen van pagina’s, aanmaken van nieuwe berichten, het plaatsen van een foto of een filmpje voor jou een fluitje van een cent is.

In twee intensieve middagen hebben we samen een website gebouwd. Anne-Marie denkt enthousiast mee, is flexibel en inventief bij het vinden van oplossingen en legt alles heel duidelijk uit.

Anita Muller, www.peterdorleijn.nl

Cursusprogramma

NB: ik lever altijd maatwerk; als jij een ander programma wenst, dan kan dat. Dat overleggen we van te voren.

Aan de slag met WordPress
Je gaat meteen van start met het installeren van WordPress. Daarna leid ik je in vogelvlucht door de belangrijkste functies van het Dashboard.

De structuur van de website
Voor een websitebezoeker is het prettig dat een website logisch en gestructureerd is opgebouwd. Dat draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. We kijken wat voor jou de beste indeling is, welke informatie en functies je op de website wilt, voor wie de website bedoeld is en wat je wilt dat de bezoeker doet op je website.

Contentbeheer
Zijn de voorgaande stappen afgerond, dan kun je beginnen met het vullen van de website. De belangrijkste contenttypen zijn berichten en pagina’s. Je leert het verschil, wanneer je welk type toepast en hoe je ze aantrekkelijk opmaakt.

Het inrichten van het thema
De verschillen tussen de thema’s zijn groot. Niet alleen in uiterlijk maar ook in de mogelijkheid het thema aan te passen. De één is flexibel met talloze instelmogelijkheden terwijl de ander bijna niet is aan te passen. We duiken in de mogelijkheden van het door jou gekozen thema en passen het naar jouw smaak aan.

Aanbevolen plug-ins
Plug-ins zijn stukjes software die je kunt installeren om extra functionaliteit aan je website toe te voegen. Je krijgt tips voor het vinden van de juiste plug-ins en een lijstje van mijn favorieten.

Back-ups, beveiliging en onderhoud
WordPress is populair. Helaas ook bij hackers. Daarom leer je hoe je jouw website beschermt tegen deze ongewenste praktijken.

Zoekmachineoptimalisatie
Tenslotte: goed gevonden worden in Google. Voor velen een belangrijk onderdeel. Waar moet je op letten, welke plug-ins zijn handig, wat werkt goed en wat niet. We bespreken het allemaal.

Heb je al een website? Dan slaan we de eerste stappen over en leer je hoe je de website optimaal kunt inzetten en verbeteren.

Anne-Marie de Haan heeft me op relaxte wijze stap voor stap begeleid. Ik deed het werk, Anne-Marie legde uit en beantwoordde mijn vragen en spelenderwijs gingen we door het hele proces.

Maarten Visser www.maarvis.nl

Wat mag je van de cursus WordPress verwachten

 • Werk samen met je persoonlijke trainer aan je website
 • De cursus is volledig afgestemd op jouw doelen, niveau en tempo
 • Het begint met een uitgebreide telefonische intake
 • Tussen de lessen door direct ondersteuning per mail
 • Professionele feedback op jouw website
 • Na afronding een certificaat van deelname

Veelgestelde vragen

Heb je voorkennis nodig voor het volgen van een cursus WordPress?

Voor het volgen van de cursus is geen specifieke voorkennis nodig. Ben jij gewend om met de computer te werken en pak je een nieuw programma na uitleg redelijk makkelijk op, dan is de cursus geschikt voor jou. Je hoeft geen kennis te hebben van HTML of CSS.

Ik ben niet gewend met een computer te werken. Is de cursus WordPress dan wel iets voor mij?

In de individuele cursus bepaal jij het tempo en begeleid ik je stap voor stap bij het maken van een website. Geloof me, je bent niet de eerste met weinig computerervaring die in 2 à 3 dagdelen een prachtige website heeft gemaakt.

Heb je twijfels, neem dan gerust contact met mij op om het te bespreken.

Is de website af na de cursus WordPress?

Eerlijk gezegd, een website is nooit af. Maar als jij je goed voorbereidt en tussen de lessen door ook aan de website werkt staat er een hele goede basis waar je zelfstandig aan verder kunt werken. Op de pagina websiteplan maken lees je hoe je je optimaal kunt voorbereiden.

Ik heb al een website. Kan die blijven staan totdat mijn nieuwe website klaar is?

Voor de cursus kan ik een tijdelijke WordPress site voor je klaarzetten. Deze website blijft actief tot een maand na de cursus. Daarna kan je de website verhuizen naar je eigen hostingprovider.

Heb ik bepaalde programma’s nodig?

Wat je nodig hebt is een laptop met daarop geïnstalleerd Chrome, Safari of Firefox. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Internet Eplorer. Heb je geen laptop, laat het me weten. Ik heb een extra laptop waar je tijdens de cursus gebruik van kunt maken.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor (startende) ondernemers, zzp’ers, freelancers, ontwerpers en verenigingen. Kortom: iedereen die zelf een professionele WordPress site op wil zetten of een bestaande website beter wil begrijpen en beheersen.

Haar kracht is dat ze goed luistert, geduldig is en bovenal verstand van zaken heeft, want ze weet echt veel over WordPress en aanverwante zaken!

Anneke Avis www.annekeavisadvies.nl

Geïnteresseerd in de cursus WordPress?

Heb je vragen of wil je weten welke cursus het beste bij je past, bel 06 51892854 of meld je aan voor de cursus.

Ja, ik meld me aan