Veelgestelde vragen

Heb je voorkennis nodig voor het volgen van een cursus WordPress?

Voor het volgen van de cursus is geen specifieke voorkennis nodig. Ben jij gewend om met de computer te werken en pak je een nieuw programma na uitleg redelijk makkelijk op, dan is de cursus geschikt voor jou. Je hoeft geen kennis te hebben van HTML of CSS.

Ik ben niet gewend met een computer te werken. Is de cursus WordPress dan wel iets voor mij?

Alle cursussen van Studio Bicker zijn 1-op-1. In een privécursus bepaal jij het tempo en begeleid ik je stap voor stap bij het maken van een website. Geloof me, je bent niet de eerste met weinig computerervaring die in 2 a 3 dagdelen een prachtige website heeft gemaakt.

Heb je twijfels, neem dan gerust contact met mij op om het te bespreken

Is de website af na de cursus WordPress?

Dat hangt er van af. Hoe groot is je website en hoe goed ben je voorbereidt. Voor het maken van een basis heb je gemiddeld 2 a 3 dagdelen nodig.

Is er ook een vervolgcursus WordPress?

De cursussen van Studio Bicker zijn altijd 1-op-1 en worden altijd op maat gemaakt. Dat maakt de cursus geschikt voor beginners en gevorderden.

Ik heb al een website. Kan die blijven staan totdat mijn nieuwe website klaar is?

Voor de cursus kan ik een tijdelijke WordPress site voor je klaarzetten. Deze website blijft actief tot een maand na de cursus. Daarna kan je de website verhuizen naar je eigen hostingprovider.

Krijg ik een certificaat?

Ja hoor. Op verzoek krijg je een certificaat mee naar huis.

Ik heb een thema gekocht? Kan ik die gebruiken tijdens de cursus?

Geen probleem. Tijdens de cursus kunnen kijken we hoe je dit thema optimaal kunt inzetten. Geen thema werkt hetzelfde. Daarom hoor ik graag vooraf welk thema je gaat gebruiken zodat ik me goed kan voorbereiden.

Leer ik ook hoe mijn website goed gevonden wordt in Google?

Bij de cursus ligt de nadruk op WordPress en hoe maak ik daar een website mee. Door te kiezen voor WordPress heb je de eerste stap gezet om goed gevonden te worden. Tijdens de cursus attendeer ik jullie op de onderdelen die helpen bij de vindbaarheid. Maar zoekmachine-optimalisatie is een complex spel van regels. Wil je je daar helemaal in verdiepen dan is een cursus zoekmachine-optimalisatie de moeite waard.

Heb ik bepaalde programma's nodig, of zijn er leenlaptops?

Wat je nodig hebt is een laptop met daarop geïnstalleerd Chrome, Safari of Firefox. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Internet Eplorer. Heb je geen laptop, laat het me weten. Ik heb een laptop te leen waar je tijdens de cursus gebruik van kunt maken.