Cursus WordPress webshop maken met WooCommerce

Omschrijving

Wil jij een webshop maken in WordPress met  de populaire e-commerce plugin WooCommerce? In de individuele cursus WooCommerce leer je hoe je een webshop met WooCommerce opzet en beheert en je succesvol start met de online verkoop.

Duur: 2 dagdelen*
Locatie: Domselaerstraat 106, 1093 MA Amsterdam
Docent: Anne-Marie de Haan
Investering: € 275,– per dagdeel (3 uur) p.p. ex btw

* Heb je nog geen ervaring met WordPress dan is deze cursus goed te combineren met de cursus WordPress.

Cursusprogramma

WooCommerce installeren
De cursus starten we met het installeren WooCommerce plugin. En vervolgens maken we de WooCommerce pagina’s voor winkel, winkelmand, afrekenen en mijn account aan.

Basisinstellingen van de webwinkel
Waar is je winkel gevestigd en aan welke landen ga je verkopen? Eenvoudige vragen, maar met grote gevolgen voor het instellingen van de juiste verzendkosten en de belastingtarieven.

Verzendmethoden en -kosten
Ga je fysiek producten verkopen dan moeten de producten ook verstuurd worden. De kosten wil je vast in rekening brengen of in ieder geval onder een bepaald bestedingsbedrag.

Betalen via iDEAL
In Nederland zijn we gewend te betalen met iDEAL en een Nederlandse webwinkel kan daarom niet zonder iDEAL. Maar deze optie zit niet standaard in WooCommerce. Ik laat je zien hoe je dat toch voor elkaar krijgt.

Productbeheer
Leer hoe je producten toevoegt, welke verschillende producttypen er zijn en hoe je ze optimaal kunt weergeven op de winkelpagina’s.

Kortingsbonnen
Met de kortingsbon geef je klanten heel eenvoudig een korting op hun aanschaf.

Bestelproces
Welke mails worden verstuurd en hoe kan je ze aanpassen. Hoe handel je de bestelling af. We behandelen het allemaal.

Een veilige webwinkel
Zodra bezoekers hun gegevens op je website achterlaten en betalingen doen ben je wettelijk verplicht al het mogelijke te doen om je website veilig te houden. De website met een SSL certificaat beveiligen is dan ook geen overbodige luxe. Ik help je de website te beveiligen met SSL en laat zien wat je kunt doen op het gebied van veiligheid.

Heb je nog geen WordPress website? Dan beginnen we eerst met het installeren van WordPress en een geschikt WordPress thema.

Wat anderen zeggen

Studio Bicker heeft mij alles geleerd wat ik nu weet en dat is eigenlijk al heel wat! Het is prettig samenwerken met Anne-Marie. Wat ik erg fijn vind is dat zij snel en adequaat reageert wanneer ik een vraag heb of ergens in vastloop. Echt super!

Agnes van der Weel, www.groen10.nl


Haar aanpak is efficiënt, pragmatisch en resultaatgericht: ze legt uit hoe alles werkt door het gelijk te doen. Anne-Marie biedt structuur en helderheid, maar is tegelijk flexibel en creatief. Dat maakt het heel fijn met haar te werken. Daar waar ik soms moeilijk keuzes kon maken is Anne-Marie erg besluitvaardig. Haar uitgebreide kennis van zaken waarmee ze bepaalde keuzes goed kan onderbouwen draagt daar zeker aan bij. Daarnaast heeft ze me nog vele extra dingen geleerd waar ik zelf in eerste instantie niet aan had gedacht. Kortom, ik had mijn site niet zonder haar kunnen maken en kan haar dan ook van harte aanbevelen!

SUZ, www.inspiredbysuz.com

Andere WordPress cursussen

Cursus WordPress website maken

Onder begeleiding van een ervaren WordPress trainer ga je direct aan de slag en maak jij een prachtige website.

Cursus WordPress voor ontwerpers

Voor designers, art directors en vormgevers die van hun eigen ontwerp een WordPress website willen maken.

Gratis introductie WordPress

Kom naar de gratis workshop WordPress en maak kennis met de mogelijkheden van WordPress.