Voor het maken van een website heb je een domeinnaam en een hostingabonnement nodig. Voor de cursus ben je vrij om je eigen hostingprovider te kiezen, maar kom je er niet uit dan adviseer ik je hierin graag.

Waar moet je op letten?

Er zijn honderden zo niet duizenden hostingproviders waar je uit kunt kiezen en de meerderheid daarvan zal voldoen aan de minimale vereisten van WordPress. Maar er één kiezen is nog best lastig.

Voor een eenvoudige WordPress website heb je nodig:

  • schijfruimte: 500 Mb of meer (minimaal 1GB als je veel grote afbeeldingen/foto’s hebt)
  • dataverkeer: bij voorkeur onbeperkt
  • Control panel (beheersysteem): voor het beheer van je hostingaccount
  • mySQL database: minimaal 1
  • FTP toegang
  • e-mailadressen: 1 of meer
  • 1-klik installatiesoftware (bijv. softaculous, installatron)

Dankzij de populariteit van WordPress bieden veel hostingproviders 1-klik software waarmee je programma’s zoals WordPress met 1 klik op de knop kunt installeren. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je kiest voor een hostingprovider die dat aanbiedt. Uiteraard bieden de hostingproviders genoemd op deze pagina deze optie.

Suggesties

De afgelopen jaren heb ik behoorlijk wat hostingproviders voorbij zien komen, goede en slechte. Een hostingprovider waar nooit iets mee aan de hand is bestaat niet, maar over onderstaande providers ben ik al langere tijd zeer tevreden. En voor een gunstig tarief.

Siteground

Deze website is gehost door Siteground. Naar volle tevredenheid. Voor €3,95 per maand bieden zij een heel aardig startpakket inclusief gratis domeinnaam. En mocht je website groter groeien dan kun je makkelijk overstappen naar een uitgebreider pakket. Alle vormen van support, telefonisch, chat en per mail zijn mogelijk en dat 24/7.

Antagonist

Sinds jaar en dag breng ik websites onder bij Antagonist . Voor €5,- per maand heb je een pakket met heel veel ruimte, gratis domeinnaam en de mogelijkheid één WordPress site te installeren. De support is prima, maar uitsluitend per mail. In al die jaren dat ik gebruik maak van hun diensten, ben ik zelden tegen problemen aangelopen.

Transip

Bij transip heb ik een aantal losse domeinnamen vastgelegd. Met €3,95 het eerste jaar en €7,95 de daaropvolgende jaren is zij één van de goedkoopste partijen die ik ben tegengekomen. Domeinnaam en hosting hoeven niet door dezelfde partij te worden uitgevoerd. Zo kun je bij Transip de domeinnaam vastleggen en bij Siteground de hosting regelen.