Advies nodig? bel 020 760 78 65

Individuele cursus WordPress

Starten op ieder gewenst moment
Geen website is hetzelfde, daarom is de individuele cursus WordPress altijd op maat gemaakt en volledig afgestemd op jouw situatie. Tijdens de cursus werken we uitsluitend aan jouw website. De theorie pas je direct toe in de praktijk en we behandelen alleen die onderwerpen die jij belangrijk vindt. Dankzij deze persoonlijke aanpak is de cursus geschikt voor beginners én gevorderden.

Cursusdetails

Duur: in overleg
Tijd: 3 uur (ochtend of middag)
Locatie: Domselaearstraat 110, 1093 MA Amsterdam
Docent: Anne-Marie de Haan
Kosten: € 245,– per dagdeel p.p. ex btw, incl lesmateriaal

Voor het maken van een website is 2 à 3 dagdelen voldoende.

Voor wie?

De individuele cursus WordPress is bedoeld voor iedereen die zelf een professionele WordPress site op wil zetten of een bestaande website beter wil begrijpen en beheersen. De cursus wordt vaak gevolgd door:

zelfstandig ondernemers (freelancers, eenmanszaken, ZZP’ers) die hun eigen website willen maken.
medewerkers van bedrijven die (mede-)verantwoordelijk zijn voor online communicatie in hun bedrijf.
creatievelingen, die barsten van de ideeën en een WordPress site willen maken om daar vorm aan te geven.
particulieren, die een website willen maken voor hun club of vereniging.

Voorbereiding

Hosting en domeinnaam

Voor het maken van een website heb je een domeinnaam en een webhosting abonnement nodig. Je bent vrij om je eigen webhost te kiezen, maar adviseer je hierin graag.

Wil je liever eerst oefenen op een tijdelijke WordPress site? Geen probleem, ik kan altijd een tijdelijk website voor je klaarzetten.

Wat moet er op mijn website?

Waarschijnlijk heb je al een vaag idee wat er op de website moet. Maar een goed uitgewerkt plan is belangrijk voor een succesvolle website. Op de pagina Websiteplan maken staat een stappenplan hoe optimaal kunt voorbereiden.

Het kiezen van een WordPress thema

Hoe je website eruitziet wordt bepaald door het WordPress thema. Op internet zijn duizenden thema’s te vinden, zowel gratis als tegen betaling. Heb je er al één in gedachten? Prima, anders help ik je graag bij de selectie.

Lesprogramma

NB: ik lever altijd maatwerk; als jij een ander programma wenst, dan kan dat. Dat overleggen we van te voren.
Aan de slag met WordPress

Je gaat meteen van start met het installeren van WordPress. Daarna leid ik je in vogelvlucht door de belangrijkste functies van het Dashboard.

De structuur van de website

Voor een websitebezoeker is het prettig dat een website logisch en gestructureerd is opgebouwd. Dat draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. We kijken wat voor jou de beste indeling is, welke informatie en functies je op de website wilt, voor wie de website bedoeld is en wat je wilt dat de bezoeker doet op je website.

Contentbeheer

Zijn de voorgaande stappen afgerond, dan kun je beginnen met het vullen van de website. De belangrijkste contenttypen zijn berichten en pagina’s. Je leert het verschil, wanneer je welk type toepast en hoe je ze aantrekkelijk opmaakt.

Het inrichten van het thema

De verschillen tussen de thema’s zijn groot. Niet alleen in uiterlijk maar ook in de mogelijkheid het thema aan te passen. De één is flexibel met talloze instelmogelijkheden terwijl de ander bijna niet is aan te passen. We duiken in de mogelijkheden van het door jou gekozen thema en passen het naar jouw smaak aan.

Aanbevolen plug-ins

Plug-ins zijn stukjes software die je kunt installeren om extra functionaliteit aan je website toe te voegen. Je krijgt tips voor het vinden van de juiste plug-ins en een lijstje van mijn favorieten.

Back-ups, beveiliging en onderhoud

WordPress is populair. Helaas ook bij hackers. Daarom leer je hoe je jouw website beschermt tegen deze ongewenste praktijken.

Zoekmachineoptimalisatie

Tenslotte: goed gevonden worden in Google. Voor velen een belangrijk onderdeel. Waar moet je op letten, welke plug-ins zijn handig, wat werkt goed en wat niet. We bespreken het allemaal.

NB: ik lever altijd maatwerk; als jij een ander programma wenst, dan kan dat. Dat overleggen we van te voren.

Vragen over de individuele cursus WordPress?

Bel voor meer informatie: 020 760 78 65 of schrijf je direct in.